Whitefit és la marca de roba esportiva andorrana de la mà de Marta Marsà Palmitjavila que busca la diferenciació, i l’estil propi i únic en el món esportiu. Una marca que ofereix màxima qualitat, funcionalitat i estudi de les necessitats però sobretot un concepte nou que uneix disseny, art i esport.

Roba de marca esportiva andorrana
Roba de marca esportiva andorrana
Roba de marca esportiva andorrana

3 preguntes que ens ajuden a conéixer millor Whitefit.

Com va néixer Whitefit?

Whitefit neix de la passió pel disseny i l'esport. Marta Marsà dissenyadora de moda graduada a la Universitat ESDi de Ramon Llull i especialitzada en esports a l'Australian Academy of Design decideix portar un projecte completament nou al mercat de la roba esportiva en què l'art i l'esport van directament de la mà. Comença un any tutelada pel Tecnocampus en un màster en emprenedoria i innovació on es consolida Whitefit i es prepara per sortir al mercat.

"La necessitat de veure dissenys diferents, estampats diferents i estils diferents"

La marca Whitefit neix a Andorra, un país de muntanya on l'esport forma part de la vida quotidiana i del dia a dia de la població des de ben petits.

On es produeixen les peces?

Whitefit es basa en la producció local i de proximitat. Tot i que a Andorra no disposem d'indústria tèxtil procurem fer tot el possible per a fabricar els materials aquí. Un exemple són totes les gomes elàstiques que utilitzem tant per malles com pantalons i tops esportius.

Els teixits provenen de diferents fàbriques, totes a menys de 150 km de distància d'Andorra.

La sublimació la fem en una empresa especialitzada i dedicada només a aquesta tècnica a Igualada. D'aquesta manera garantim unes tonalitats i la duració dels colors en tot moment. A més a més un dels problemes més comuns amb la sublimació, és la transparència del blanc amb els teixits elàstics. Whitefit utilitza una tècnica específica (i secreta) perquè quan el teixit s'estira no s'apreciï el blanc de l'interior del teixit, sinó que sembli tenyit amb les característiques i possibilitats que el sublimat ofereix.

Quina és la filosofia de Whitefit?

Whitefit es basa en l'exclusivitat i la diferenciació. No únicament pel poc nombre d'unitats que és fabriquen si no en com tractem el disseny de cada peça.

Tots els estampats parteixen d'una obra d'art. Per tant considerem cada una de les nostres peces de roba esportiva com a tal. Treballem els estampats amb un pinzell, de manera artística i artesanal. Quan la il·lustració està finalitzada i enquadra les característiques, la força i l'expressivitat que volem transmetre, la treballem per fer l'estampat de la col·lecció. Cada col·lecció consta d'entre 3 o 5 peces. Avui en dia tenim un total de 13 col·leccions diferents. I d'ací a poc temps treure'm nous models!

Som els primers i els únics actualment en dissenyar roba esportiva a partir d'il·lustracions pintades a mà. I ser únics ens fa diferents.