Acostumes a menjar barretes energètiques durant l’activitat física i t’agradaria fer-les a casa? En aquest article et proposem una manera fàcil i senzilla de crear les teves pròpies barretes energètiques.

Les barretes energètiques són un suplement alimentari molt nutrient compost de sucres ràpids per l’activació inmediata del cos però també de sucres lents per garantir la llarga durada de l’activitat. Els hidrats de carbó i la glucosa són nutrients de ràpida assimilació. Aquests productes estan elaborats per satisfer les necessitats energètiques de l'esportista durant un esforç intens i prolongat, de manera que ajuden a disminuir la fatiga, a optimitzar el rendiment i, a més, faciliten una recuperació més ràpida després de l'exercici.

En activitats esportives de llarga durada s'aconsella prendre una barreta abans de l'exercici, una altra durant, i una altra abans de les dues hores d'haver-ho acabat. Normalment aquest suplement s’acostuma a consumir en entrenaments o carreres superiors als 90 minuts.

Quines són les avantatges i els beneficis de menjar barretes energètiques?

 1. Són pràctiques: Les barretes energètiques són utilitzades per esportistes ja que en activitats de llarga durada no ocupen pràcticament espai i són molt nutritives i de fàcil digestió.
 2. Ràpida digestió: Tot i ser molt nutritives són de ràpida digestió. Això permet injerir-les durant la pràctica esportiva.
 3. Aporten grans dosi d’energia: Estan compostes majoritariament d’hidrats de carboni vitals per l’aportació d’energia per continuar fent l’exercici.
 4. Aporten greixos necessaris: Tot i que el terme ens espanti, no ens em de preocupar. Són greixos bons i necessaries sempre i quan l’exercici sigui superior a 60 minuts.
 5. Font de vitamines i minerals: A més a més aporten el complement vitamínic que necesitem per continuar amb l’activitat física i evitar el cansament per falta d’energia.

Barretes energètiques

Com fer barretes energètiques?

Per començar a el·laborar les nostres pròpies barretes energètiques primer de tot necessitarem els ingredients següents:

 • 1 Tassa de Fruits secs a la teva el·lecció
 • 1 Tassa i mitja d’Avena
 • 1 Tassa i mitja de Cereals de blat integral
 • 1 Tassa de Fruita deshidratada
 • 200g de Mel
 • 1 cullerada de Canella
 • Oli de Coco
 • Sal

La recepta que nosaltres us proposem són a base de atmelles, avellanes, plàtan i figues deshidratades.

Primer de tot triturarem els fruits secs, en el nostre cas les atmelles i les avellanes en una batidora o amb un morter fins obtenir una massa omogènia. A continuació l’introduirem dins d’un bol el sufientment gran per barrejar tota la massa.

Desprès triturarem la fruita desigratada en trocets lo suficientment grans per notar la textura de la fruita. Afegirem la fruita deshidratada en el mateix bol on tenim els fruits secs previament triturats.

Seguidament afegirem els cereals i l’avena, una culleradeta petita de sal i remenarem fins obtenir una massa uniforme. Afegirem la mel, l’ingredient que donarà consistència a les barretes energètiques. En aquest moment es poden afegir ingredients adicionals com llavors de sèsam, trocets de chocolata, canella o altres aliments que complementin les nostres barretes energètiques.

Una vegada la massa sigui totalment omogènia procedirem a repartir-la en diferents motlles de silicona per poder extreure la massa facilment. Primerament pintarem emb un pinzell de cuina sucat amb oli de coco per evitar que la massa quedi adherida al motlle.

Omplirem el motlle amb la massa poc a poc i apretant amb les puntes dels dits la massa per evitar que quedin buits o aire dins el motlle. Procurarem que la superfície quedi anivellada i la massa compacta. Nosaltres recomanem fer-ho per capes.

A continuació introduirem els motlles a la nevera com a mínim durant 1 hora.

Quan la massa estigui completament compactada retirarem les barretes del motlle.

Si no tinguèssim un motlle de silicona dividit en fraccions per les barretes un recomanem fer-ho en un de rectangular i desprès tallar la quantitat desitjada per cada barreta.